A CSAPAT

Nagy Norbert

Operatív vezető

+3620-479-8968


iroda@pmgyia.hu
pmgyia1990@gmail.com

KURATÓRIUMI ÉS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAGOK

A kuratórium elnöke :
  • Géczi Tünde
A felügyelő bizottság elnöke:
  • Bencsik Edit
  • Horváth Zoltán Gergely
  • Révész György
Kuratóriumi tagok:
  • Géczi Tünde
  • Olenyik Karolina
  • Parrag Klára Anna
  • Kiss Éva
  • Salamon Krisztina

Hitvallásunk

A PMGYIA „ars poetikája”

11990. óta a gyermekek szolgálatában!
A gyermekek... A legtöbbet használt szó a PMGYIA-nál. :) Mindegy honnan, hová, miért... csak szeretetben, örömben legyenek! A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány ezért dolgozik 1990 óra, ezért egyértelműek és átláthatóak céljai, törekvései. A gyermektársadalom minőségi szabadidős programjaiért köteleződtünk el 1990-ben. Szervezési, együttműködési, támogatói tevékenységünkkel és eszközrendszerünkkel is azért dolgozunk, hogy meghatározó, példaértékű, szórakoztató és hasznos szabadidős programjai legyenek a felnövekvőknek, informális keretek között is. Ehhez a célhoz keressük partnereinket, támogatóinkat, önkénteseinket, és ezt a célt szolgálják saját tulajdonú táborhelyeink is Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon.
2Jelképünk, arculatunk

A PMGYIA jelképének választott fa szimbolizálja az egységet, táboroztatást, oltalmat, stabilitást, mely az Alapítvány tevékenységét is jellemzi. A fa több szempontból is hívószó, mely egységet, oltalmat, összekapcsolódást jelent. A velünk táborozó árva, hátrányos helyzetű, lakásotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekek, akik nem egyszer élték meg az elkülönülést, az elválást, táborhelyeinken önkénteseink segítségével szeretetteljes közösségre találnak.

Mindemellett a fa a legelemibb és legtermészetesebb játék, mely mindenhol önfeledt szórakozási lehetőséget ad a gyermekeknek, biztonságot ad a viharok elől, árnyékot ad a forró napsütésben.

Továbbá szemlélteti a sokszínűséget, hisz mindenki egy, mindenki megfér egymás mellett, ahogy azt a természettől is megtanulhatjuk...

Reméljük, hogy a szimbólum felnőtteket is mély gondolatokra sarkall…az életről, a gyermekekről, a szeretetről.

3A védjegyünk

Elkötelezettek vagyunk a tiszta pénzügyekért és az átláthatóságért. Mindenki előtt nyitott könyv vagyunk. Bárkit szeretettel látunk irodánkban, táborainkban, hogy meggyőződjön megbízhatóságunkról, betekintést nyerjen könyvelésünkbe, kiadásainkba, bevételeinkbe. Csak ezt követően kérjük az 1% felajánlásokat, a céljaink felé elköteleződést. Szeretünk bizonyítani, mielőtt segítséget kérünk, ezért állnak mellettünk partnereink, önkénteseink. Reméljük, hogy egyre többen állnak tevékenységeink mellé.

4Fenntartható fejlődés

A PMGYIA szervezeti felépítése, célrendszere a mindenkori gyermektársadalom elvárásaihoz, szükségleteihez igazodik. Saját tulajdonú ingatlanjai, szakmai segítői, önkéntesei innovációval, a gazdasági elvárásoknak is megfelelően folyamatosan fejlődnek, hogy minél hatékonyabban segítsék a gyermekek szabadidős programjait.

5Egészségtudatosan

Az egészségtudatos életmódra nevelés alapvető fontosságú projektjeinkben. Ha egy gyermek nem kap mintát az egészségtudatos életmódra, legjobb tudásunkkal szemléltetjük ennek fontosságát az egészséges önértékeléshez, önbizalom fejlesztéséhez.

6Az identitástudat

Saját szervezésű táborainkban a sérült anya-gyermek kapcsolat okán kialakuló személyiségzavarok enyhítése, az önértékelés fejlesztése, közösségépítés a cél, hogy tudatos társadalmi szerepvállalásra sarkalljuk a gyermekeket, akik önkéntesként visszacsatlakozhatnak programjainkba 18 éves kor fölött.

7Érzékenyítés
A PMGYIA minden rendezvényét a befogadás, elfogadás jegyében szervezi, így kortól, nemtől, vallási és etnikai hovatartozástól függetlenül szeretettel fogad gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket rendezvényein, kezdeményezésein.

Hosszútávú terveink elköteleződéseink fényében 2020-ig

1Továbbra is a gyermekek szolgálatában!

1990-2014 között több mint 4600 gyermek táborozott díjmentesen a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány táborhelyein. Továbbra is tartjuk ígéretünket, hogy évente legalább 250 gyermek vehet részt ingyenesen táborainkban. 2020-ra 5500 fölé emelkedik azok száma, akik díjmentesen táborozhattak Zamárdiban, Kismaroson, vagy Kóspallagon. A PMGYIA programjait folyamatosan bővítjük, és minden évben megrendezzük a következő programokat:

LÁJK tábor, ESIK program, MUTI! képzés, SZÉF! jótékonysági vásár, KÖR képzési program. (lásd bővebben a rendezvényeinknél)

22020-ig megvalósuló új kezdeményezéseink

2020-ig megvalósuló új kezdeményezéseink

- ADSZ! tábor – Autista és Down szindrómások nyári fejlesztő tábora
- It’s my LÁJK! Támogatók segítségével évente 25 fiatal pályaindító programja.
- Érzékenyítő túrasorozat az akadályoztatott, hátrányos helyzetű gyermekekért
- Érzékenyítő fesztivál a gyermekekért

3A védjegyünk védelmében

A megbízhatóság jegyében kezdeményezzük olyan civil szervezeti együttműködés megindítását, amelyben a teljes könyvelési dokumentációt, jelentéseket, pénzügyi dokumentumokat nyilvánossá tesz minden bekapcsolódó szervezet, hogy egyértelműen látható legyen, mire fordítja egy szervezet a bevételeit. Ez a védjegy 2020-ig kidolgozott rendszerben, teljes mértékben igazolni fogja egy civil szervezet tiszta működését.

4Fenntartható fejlődés

A PMGYIA saját tulajdonú táborhelyein, Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon az alábbi fejlesztések valósulnak meg 2020-ig

- Zamárdiban és Kismaroson a jelenlegi fedett és zárt közösségi terület megduplázása,
- 15%-os szálláshely és kapacitásbővítés minden táborhelyen,
- Kóspallagi táborban hiányzó fürdőszoba kialakítása, folyamatos átalakulás ÖKO táborrá,
- Kismarosi táborhelyen fűtéskorszerűsítés, megújuló energiaforrásokkal üzemeltetés

5Elvek

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány kezdeményezéseiben, rendezvényein továbbra is a következő elvek elsődlegesek, meghatározó fontosságúak: Egészségtudatos életmódra nevelés, identitástudat kialakítása, érzékenyítés, személyiségfejlesztés, közösségépítés.


Segíts, hogy segíthessünk!

Adószámunk

19175182-2-41

Számlaszámunk

ERSTE 11600006-00000000-78214390