A CSAPAT

Nagy Norbert

Operatív vezető

+3620-233-0222


iroda@pmgyia.hu
pmgyia1990@gmail.com

KURATÓRIUMI ÉS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAGOK

Alapító okirat módosítás miatt a kuratóriumi tisztségviselők névsorát hamarosan feltöltjük.
A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány nevében köszöntöm Önt web-oldalunkon. Alapítványunk több mint 25 éve a gyermekekért, az ő minőségi szabadidős programjukért végez közhasznú tevékenységet. Kiemelten fontos számunkra, hogy olyan fiatalok is megismerkedhessenek a szeretetetteljes, programdús táborozás élményével, akik árva gyermekként, vagy halmozottan hátrányos helyzetből érkezve eddig nem juthattak el a társat, játékot, bizalmat, önfeledt szórakozást nyújtó nyári táborba.

Nálunk minden gyermek érték és kincs. Olyan egyedi személyiség, aki létével rászolgál a figyelemre, szeretetre. Ezt a kiemelt törődést kapja meg az Alapítványunknak segítő önkénteseinktől, munkatársainktól a saját tulajdonú táborhelyeink bármelyikében akár Zamárdiban, akár Kismaroson, vagy Kóspallagon jár.

Alapítványunk működését, gyermekekért végzett közhasznú munkáját számos magánszemély, vállalat és állami intézmény segíti. Kérjük, csatlakozzon Ön is azokhoz, akik értékek mentén segítik a nehézsorsból érkező gyermekek önfeledt kikapcsolódását, nyaralását.

Kívánom, hogy honlapunk böngészése közben leljen értékes információkra. Keresse fel táborhelyeinket, lépjen velünk kapcsolatba, hogy a gyermekekért közösen tevékenykedhessünk.

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány kuratóriumi alelnökeként a Pest megyei lakásotthonban és nevelőszülőknél élő hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását, támogatók felkutatását, a táborhelyek felújítását szeretném elősegíteni.

A gondozásban élő gyermekek számára meghatározó élmény a közösséghez való tartozás. Többen a táborozás során a személyiségfejlesztő programokon, képzéseken keresztül kapnak életre szóló indíttatást, sikerélményt, mely növeli az esélyeiket és elősegíti a társadalomba való beilleszkedésüket.

Minden adományt köszönettel fogadunk, mely összeget a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására, illetve a táborhelyek felújítására használunk fel.

Olenyik Karolina vagyok, a PMGYIA kuratóriumának tagja, az Alapítvány elkötelezett önkéntese. A gyermekekkel való hasznos időtöltés “szerelmese”. Kuratóriumi tagként szívem összes szeretetével állok a társadalmi integrációt szolgáló kezdeményezések és tevékenységek mellett.

Örömmel foglalkozom önkéntesek toborzásával, felkészítésével és még nagyobb örömmel veszek részt a tábori programokban, alapítványi rendezvényeken.

Parrag Klára Anna vagyok, német, orosz, magyar nyelv és irodalom szakos tanár. 41 éve tanítok, 19 éve vagyok segítője a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítványnak, mint a Táborozási bizottság elnöke, ill. a kuratórium tagja.

Hálás vagyok a sorsnak, hogy a nemzet legnagyobb kincsét, a gyermekeket bízta rám. Úgy gondolom, nincs szebb feladat, mint a felnövekvő nemzedéket nevelni, tanítani, segíteni abban, hogy értékes, boldog ember lehessen. Imádom a munkámat, de az alapítvány segítőjeként lehetőségem van arra is, hogy a táborozások, s egyéb karitatív rendezvényeken, eseményeken örömet szerezzek, szeretetet adjak az arra rászoruló gyermekeknek.

Köszönöm a bizalmat, s a megtiszteltetést, hogy részt vehetek az alapítvány munkájában.

1989-ben a Pest Megyei Úttörőelnökség képviseletében közreműködtem a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány létrehozásában, és azóta folyamatosan tagja vagyok a felügyelőbizottságnak. Részt veszek a fontosabb döntések előkészítésében, gyakran megvalósításában is.

Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem az elmúlt negyed század sikereinek, hogy egy olyan közösségnek lehetek tagja, amelynek munkatársai, támogatói, a kuratórium tagjai mindig a gyermekek és fiatalok érdekeit tekintették elsődlegesnek.

Ennek köszönhető, hogy az alapítvány nemcsak megmaradt, hanem – vagyonában és tevékenységében egyaránt – folyamatosan gazdagodott, a Pest megyei – és sok esetben a megyén kívüli – gyerekek és fiatalok javára, örömére.

Hitvallásunk

A PMGYIA „ars poetikája”

11990. óta a gyermekek szolgálatában!
A gyermekek... A legtöbbet használt szó a PMGYIA-nál. :) Mindegy honnan, hová, miért... csak szeretetben, örömben legyenek! A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány ezért dolgozik 1990 óra, ezért egyértelműek és átláthatóak céljai, törekvései. A gyermektársadalom minőségi szabadidős programjaiért köteleződtünk el 1990-ben. Szervezési, együttműködési, támogatói tevékenységünkkel és eszközrendszerünkkel is azért dolgozunk, hogy meghatározó, példaértékű, szórakoztató és hasznos szabadidős programjai legyenek a felnövekvőknek, informális keretek között is. Ehhez a célhoz keressük partnereinket, támogatóinkat, önkénteseinket, és ezt a célt szolgálják saját tulajdonú táborhelyeink is Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon.
2Jelképünk, arculatunk

A PMGYIA jelképének választott fa szimbolizálja az egységet, táboroztatást, oltalmat, stabilitást, mely az Alapítvány tevékenységét is jellemzi. A fa több szempontból is hívószó, mely egységet, oltalmat, összekapcsolódást jelent. A velünk táborozó árva, hátrányos helyzetű, lakásotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekek, akik nem egyszer élték meg az elkülönülést, az elválást, táborhelyeinken önkénteseink segítségével szeretetteljes közösségre találnak.

Mindemellett a fa a legelemibb és legtermészetesebb játék, mely mindenhol önfeledt szórakozási lehetőséget ad a gyermekeknek, biztonságot ad a viharok elől, árnyékot ad a forró napsütésben.

Továbbá szemlélteti a sokszínűséget, hisz mindenki egy, mindenki megfér egymás mellett, ahogy azt a természettől is megtanulhatjuk...

Reméljük, hogy a szimbólum felnőtteket is mély gondolatokra sarkall…az életről, a gyermekekről, a szeretetről.

3A védjegyünk

Elkötelezettek vagyunk a tiszta pénzügyekért és az átláthatóságért. Mindenki előtt nyitott könyv vagyunk. Bárkit szeretettel látunk irodánkban, táborainkban, hogy meggyőződjön megbízhatóságunkról, betekintést nyerjen könyvelésünkbe, kiadásainkba, bevételeinkbe. Csak ezt követően kérjük az 1% felajánlásokat, a céljaink felé elköteleződést. Szeretünk bizonyítani, mielőtt segítséget kérünk, ezért állnak mellettünk partnereink, önkénteseink. Reméljük, hogy egyre többen állnak tevékenységeink mellé.

4Fenntartható fejlődés

A PMGYIA szervezeti felépítése, célrendszere a mindenkori gyermektársadalom elvárásaihoz, szükségleteihez igazodik. Saját tulajdonú ingatlanjai, szakmai segítői, önkéntesei innovációval, a gazdasági elvárásoknak is megfelelően folyamatosan fejlődnek, hogy minél hatékonyabban segítsék a gyermekek szabadidős programjait.

5Egészségtudatosan

Az egészségtudatos életmódra nevelés alapvető fontosságú projektjeinkben. Ha egy gyermek nem kap mintát az egészségtudatos életmódra, legjobb tudásunkkal szemléltetjük ennek fontosságát az egészséges önértékeléshez, önbizalom fejlesztéséhez.

6Az identitástudat

Saját szervezésű táborainkban a sérült anya-gyermek kapcsolat okán kialakuló személyiségzavarok enyhítése, az önértékelés fejlesztése, közösségépítés a cél, hogy tudatos társadalmi szerepvállalásra sarkalljuk a gyermekeket, akik önkéntesként visszacsatlakozhatnak programjainkba 18 éves kor fölött.

7Érzékenyítés
A PMGYIA minden rendezvényét a befogadás, elfogadás jegyében szervezi, így kortól, nemtől, vallási és etnikai hovatartozástól függetlenül szeretettel fogad gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket rendezvényein, kezdeményezésein.

Hosszútávú terveink elköteleződéseink fényében 2020-ig

1Továbbra is a gyermekek szolgálatában!

1990-2014 között több mint 4600 gyermek táborozott díjmentesen a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány táborhelyein. Továbbra is tartjuk ígéretünket, hogy évente legalább 250 gyermek vehet részt ingyenesen táborainkban. 2020-ra 5500 fölé emelkedik azok száma, akik díjmentesen táborozhattak Zamárdiban, Kismaroson, vagy Kóspallagon. A PMGYIA programjait folyamatosan bővítjük, és minden évben megrendezzük a következő programokat:

LÁJK tábor, ESIK program, MUTI! képzés, SZÉF! jótékonysági vásár, KÖR képzési program. (lásd bővebben a rendezvényeinknél)

22020-ig megvalósuló új kezdeményezéseink

2020-ig megvalósuló új kezdeményezéseink

- ADSZ! tábor – Autista és Down szindrómások nyári fejlesztő tábora
- It’s my LÁJK! Támogatók segítségével évente 25 fiatal pályaindító programja.
- Érzékenyítő túrasorozat az akadályoztatott, hátrányos helyzetű gyermekekért
- Érzékenyítő fesztivál a gyermekekért

3A védjegyünk védelmében

A megbízhatóság jegyében kezdeményezzük olyan civil szervezeti együttműködés megindítását, amelyben a teljes könyvelési dokumentációt, jelentéseket, pénzügyi dokumentumokat nyilvánossá tesz minden bekapcsolódó szervezet, hogy egyértelműen látható legyen, mire fordítja egy szervezet a bevételeit. Ez a védjegy 2020-ig kidolgozott rendszerben, teljes mértékben igazolni fogja egy civil szervezet tiszta működését.

4Fenntartható fejlődés

A PMGYIA saját tulajdonú táborhelyein, Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon az alábbi fejlesztések valósulnak meg 2020-ig

- Zamárdiban és Kismaroson a jelenlegi fedett és zárt közösségi terület megduplázása,
- 15%-os szálláshely és kapacitásbővítés minden táborhelyen,
- Kóspallagi táborban hiányzó fürdőszoba kialakítása, folyamatos átalakulás ÖKO táborrá,
- Kismarosi táborhelyen fűtéskorszerűsítés, megújuló energiaforrásokkal üzemeltetés

5Elvek

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány kezdeményezéseiben, rendezvényein továbbra is a következő elvek elsődlegesek, meghatározó fontosságúak: Egészségtudatos életmódra nevelés, identitástudat kialakítása, érzékenyítés, személyiségfejlesztés, közösségépítés.


Segíts, hogy segíthessünk!

Adószámunk

19175182-2-41

Számlaszámunk

ERSTE 11600006-00000000-78214390