LÁJK (Lehetőségek és Álmok Játékos Közössége) tábor. A Pest megyei lakásotthonokban és nevelőszülői hálózatban élő gyermekek személyiségfejlesztő táborát 2012-ben hívtuk életre. Azóta több mint 300 gyermek vehetett részt díjmentesen a programon.

Cél: A sérült anya-gyermek kapcsolat okán kialakuló személyiségzavarok enyhítése, identitástudat és jövőkép kialakítása, önbizalom fejlesztés és közösségépítés. A 15-18 éveseknek szervezett táborban a felnőtt társadalmi szerepvállalásra hívjuk fel a figyelmet, és a 19 éves, utógondozott fiatalok visszakapcsolódhatnak a rendszerünkbe önkéntesként. Így szeretetteljes közösségünk tagjai lehetnek.


MUTI! Minden Unatkozó Tinédzser Ide! - képzés. A képzéssorozatban személyiségfejlesztő, közösségépítő programokon vehetnek részt a lakásotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekek. A felmenő rendszerű program során egyéni, kiscsoportos és nagycsoportos foglalkozások keretében kommunikációs, együttműködési készséget fejlesztő programelemek is megtalálhatók.


KÖR Képzett Önkéntesek Rendszere. A táboroztató, pro bono önkéntesek szakmai felkészítőkön, képzéseken vesznek részt, melyek konfliktuskezelési, érzékenyítő, személyiségfejlesztő és közösségépítő programelemeket is tartogatnak a segítőinknek. A tábori programok előkészítését célzó alkalmak segítik, hogy a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány elkötelezett támogatóiként szeretetteljes, egészséges szemléletű, gyermekérdekű közösségként dolgozzhassunk.


ESIK Egészségtudatos, Sportoló Ifjak Közössége - sportnap. Rekordkísérlet a hátrányos helyzetű gyermekekkel. Egy nap, ami az egészségtudatos életmódról, prevencióról, közös sikerekről, az újra találkozásról, sportról szól.

Cél: A hasznos szabadidős programok palettájának, mintanyújtásnak minél nagyobb palettát biztosítani.


SZÉF Szeretet és Figyelem. A gyermekek szabadidős lehetőségeinek bővítését célozzuk meg a különböző helyszíneken évente megvalósított jótékonysági vásárokkal. A táborhelyeken sportszereket, a táborozóknak ajándékba adott sportfelszerelésekre fordítjuk a bevételt.


PSZT! Pályázz Szálláshelyre Táborainkban! A Pest megyei hátrányos helyzetű gyermekek csoportjai számára pályázati lehetőséget biztosítunk minden évben, hogy sikeres szakmai programokat díjmentes szálláslehetőséggel valósíthassanak meg táborainkban.


7VÉGI Hősök A Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány a Corvinus egyetem 4 hallgatójával összefogott és életre hívta azt a rendezvényt, ami személyiségfejlesztést, közösségépítést, minőségi szabadidőt, tanulási lehetőséget, önfeledt szórakozást jelent a gyermekeknek. Egyetemista önkéntesekkel játéknapokra hívjuk a gyermekotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeket. A gyerekek és önkéntesek kiscsoportokban dolgoznak, majd a nap végén bemutatják a közös alkotást a zsűrinek. A játékban egy képzeletbeli galaxisra költöznek a résztvevők, űrhajót építenek papírból, hurkapálcából, megteremtik az életfeltételeket, elnevezik a bolygót, törvényeket hoznak, címert terveznek, himnuszt írnak. A bolygóközi konferencián a zsűri a legjobbnak ítélt bolygót ingyenes táborozással díjazza. A program során 6 elődöntő, és a nyertes csapatokkal egy döntőt valósítunk meg.


Jelentkezz MOST!

Ha a programjaink bővebben érdekelnek, szívesen csatlakoznál kezdeményezéseinkhez, írj nekünk, keress minket bizalommal!

Segíts, hogy segíthessünk!

Adószámunk

19175182-2-41

Számlaszámunk

ERSTE 11600006-00000000-78214390