Pest Megyei Gyermekekért díjat adhattunk át Jubileumunk alkalmából

slider11-pmgyia
119.235 forintot gyűjtöttünk a karácsonyi jótékonysági vásárainkon :)
2015.12.10.
Móra könyvkiadó Alapítvány - adomány, pmgyia.hu
Olvasóvá nevelünk a Móra Könyvkiadó támogatásával
2016.01.20.
slider11-pmgyia
119.235 forintot gyűjtöttünk a karácsonyi jótékonysági vásárainkon :)
2015.12.10.
Móra könyvkiadó Alapítvány - adomány, pmgyia.hu
Olvasóvá nevelünk a Móra Könyvkiadó támogatásával
2016.01.20.

Pest Megyei Gyermekekért díjat adhattunk át Jubileumunk alkalmából

2015. november 19-én jubileumi konferenciát szerveztünk a Pest Megyei Önkormányzat épületének dísztermében. Az emlékkonferencián az elmúlt 25 év főbb eseményei mellett újraélhettünk számos örömpillanatot. Nagy örömmel adhattuk át a Pest Megyei Gyermekekért Díjat és Elismerő Oklevelet a gyermekeket segítő önkénteseknek, vállalatoknak és szervezeteknek. Köszönjük együttműködésüket
A díjazottak:
ÖKA
 1. Önkéntes Központ Alapítvány

indoklás: Az ÖKA 2011 óta szervezi a PMGYIA vállalati önkéntes programjait. Közel 700 fő vállalati önkéntes több ezer órát szánt a Kismarosi, zamárdi, kóspallagi táborhelyek felújítására. Közel 20 M forint értékű munkálat valósulhatott meg, melynek segítségével a Pest Megyei hátrányos helyzetű gyermekek komfortos körülmények között táborozhatnak.

2. Tata Consultancy Services vállalat önkéntesei

Indoklás: 5 éve támogatja a vállalat a PMGYIA gyermekekért végzett tevékenységét. A nyári táborok programjainak szervezése és koordinálása mellett iskolakezdési csomagok vásárlásával, pénzbeli támogatással is segítették a hátrányos helyzetűekért végzett munkánkat. Az önkéntesek referenciaszemélyként képviselik azokat az egészségtudatos felnőtt szerepeket, melyeket mintaként szeretnénk a gyermekeknek átadni.

3. A PMGYIA LÁJK táboroztói közössége

A Lehetőségek és Álmok Játékos Közössége program koordináló önkéntesei a sérült anya-gyermek kapcsolat okán kialakuló komplex személyiségzavarok enyhítését tűzték ki célul, ezért 2012 óta a gyermekotthonban és nevelőszülőknél élő gyerekek fejlesztő programjaiért önkénteskednek.

4. Silicon Labs vállalat
A Silicon Labs 2014-ben és 2015-ben két alkalommal végzett önkéntes felújítást az alapítvány kóspallagi táborhelyén. Új kerti padok készítésével, a faházak külső-belső festésével, új bútorok elhelyezésével, falburkolatok készítésével és a teljes villamos hálózat átalakításával és felújításával közel 4 Millió forint értékű munkát végeztek el, melyet a PMGYIA anyagi forrásai nem tettek volna lehetővé. A táborhely higiénikus és komfortos üzemeltetését is köszönhetjük a vállalat önkénteseinek.

5. Bolya István és Bolya Istvánné

26 éve szervezik Kóspallagon a hagyományörző táborukat, mely a természetközeliség szeretetét adja át a gyermekeknek. A kézműves foglalkozások, nomád tábori programok összhangban vannak a PMGYIA által képviselt törekvésekkel, hogy a minőségi szabadidős programok által nyújtott minta beépül a gyermekek személyiségébe, alakítja és formálja azt és segíti a tudatos társadalmi szerepvállalást.

6. Varró Gyula

A Coca-Cola Testébresztő program nagykövete 2013 óta tart rendszeresen aerobik órát a PMGYIA-val táborozó gyermekeknek, segíti a hagyománnyá formált rekordkísérlet megvalósulását, melyben a Pest megyei hátrányos helyzetű gyermekek együtt mozognak, felhívva az egészségtudatos életmódra is a figyelmüket.

7. dr. Czuczor Gergely, PMGYIA kuratóriumi elnök

A PMGYIA innovatív munkáját támogatva a táborhelyek fejlesztésében és a stratégiai tervezés irányának meghatározásában vállalt jelentős szerepet. Szakmai tudásával a minőségi táboroztatás szolgálatában áll, segíti a táborhelyek kihasználásának növelését.

8. Olenyik Karolina, kuratóriumi tag

A Kezdetben önkéntesként, majd kuratóriumi tagként Karolina a PMGYIA táboroztatói tevékenységének átalakításában és megújításában vállalt aktív szerepet. Elkötelezett támogatója az akadályoztatott, fogyatékos gyermekek táboroztatásának, így az alapítvány azon tevékenységi körének kibővítésén dolgozik, hogy a célközönségben és támogatottak között a fogyatékos gyermekcsoportok is helyet kapjanak. Gyógypedagógusként elkötelezett támogatója a fejlesztő jellegű szakmai programoknak, így az általa javasolt programelemek beépíthetők a PMGYIA tevékenységébe.

9. Géczi Tünde, kuratóriumi alelnök

Tünde 2012 óta támogatja a PMGYIA tevékenységét kuratóriumi tagként és alelnökként. Szervezői tevékenységével a Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményein keresztül eljuthat a PMGYIA a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekekhez, sgítségével vállalati támogatásokat juttathatunk el a célközönségünkhöz. Az alapítvány érdekeit minden esetben segíti, hozzájárul szakmai tevékenységünk bővítéséhez.


Elismerő oklevél javaslatok
1. Bartos Zsolt József, kismarosi gyermektábor karbantartója
Zsolt 2011 óta a PMGYIA munkatársa. Asztalosként segíti a kismarosi és a kóspallagi tábor megjítását. Mindezt munkaidőn túl, szabadideje és eszközei biztosításával támogatja, hogy a táborhely bútorait, helyiségeit folyamatosan felújíthassuk. Munkájának köszönhetően felújíthattuk a kismarosi pingpongozó épületét, a kóspallagi és kismarosi tábor konyhabútorait is. A munkálatok elvégzésével lehetővé tette, hogy a szakipari, vállalkozói díjakat a gyermekek táboroztatására fordíthassuk, ezzel is támogatta tevékenységünket. Munkájának precizitása és ötletei a tábor folyamatos innovációját is lehetővé teszik.

2. Náhlik Katalin, PMGYIA gyakornok

Kata 2012 óta önkéntesként, majd 2015 május óta gyakornokként támogatja a gyermekekért végzett munkánkat. Gyermekszeretete és ifjúságsegítői munkássága a programok szervezését, az iroda adminisztratív teendőinek elvégzését, önkénteseink toborzását és koordinálását is segíti. Munkájára az elkövetkezendőkben is számítunk.

Pest Megyei Gyermekekért díjat adhattunk át Jubileumunk alkalmából
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.