Táborváró nap Kismaroson
2023.07.28.
Táborváró nap Kismaroson
2023.07.28.

Ha nyár, akkor Zamárdi!

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány e nyáron is megszervezte

Zamárdiban az elmaradhatatlan karitatív tábort. Évtizedek óta tesszük ezt, mert mi, szervezők fontosnak tartjuk a célt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek jutalomból eljussanak a magyar tengerhez, a Balatonhoz. Másrészt tesszük azért is, mert azok a gyermekek, akik már táboroztak velünk, hetekkel, de nem túlzás, hónapokkal a nyári vakáció előtt érdeklődnek, lesz-e tábor, s vajon jöhetnek-e az idén is. Van, aki azt mondja, egész évben ezt a négy-öt napot várja, amit itt együtt tölthetünk. Ez a pár nap bennünket is feltölt, megerősít, hiszen olyan visszajelzésekben részesülünk a gyerekektől, aminek erkölcsi értéke felbecsülhetetlen.

Igyekszünk változatos, a gyerekek életkorának megfelelő programokat szervezni, de természetesen hagyunk „én időt” is a régi és új barátokkal beszélgetésre, nevetgélésre.

Mit is csináltunk az öt nap alatt? Nézzük csak!

Első nap délben megérkeztünk, megebédeltünk, s irány a Balaton! Csodás időnk volt, bár az előző pár nap hideg esőzései lehűtötték a vizet. Minket ez nem fogott vissza!

Második napon Bencsik Edit és kiváló önkéntes csapata segítségével virtuálisan beutaztuk a világot. Hálás köszönet nekik.

Harmadik napon Tihanyba látogattunk. Túrázásból is kivettük a részünket, gyalog mentünk Szántódra, majd vissza Zamárdiba. Komppal „szeltük” át a Balatont, majd a kisvonatos városnézés után megtekintettük az Apátságot. Utána fagyiztunk egy nagyot!

Vasárnap a kalandparkban „kalandoztunk”.

Hétfőn az E-katamarán elektromos hajón utaztunk, a SUP-ot is kipróbálhattuk, lubickoltunk.

Elérkezett az utolsó nap. Búcsú a Balatontól, utazás haza. 

Egyik táborozó által írt rövid versike megdobogtatja a szívünket:

A legjobb tábor

Ez a tábor nagyon jó, Jó gyereknek ez való.

Balatonban fürdenek, Este gyöngyöt fűzhetnek.

Szépet együtt festhetnek.

 a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány csapata

Ha nyár, akkor Zamárdi!
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.