Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül!

Zamárdi tábor 2019. PMGYIA
Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”
2019.09.20.
Karitatív tábor Zamárdiban
2022.07.28.
Zamárdi tábor 2019. PMGYIA
Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”
2019.09.20.
Karitatív tábor Zamárdiban
2022.07.28.

Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül!

Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül 2020

Előbújt a hóvirág, közeledik a tavasz, megérkezik a nyár, s nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül. A kikelet közeledtével emlékeink is nyiladozni kezdenek.

2020 nyarán nagy kihívás állt előttünk. A karitatív tábor megszervezése állami gondozott, ill. hátrányos helyzetű gyermekek részére. S miért volt ez különleges feladat? A COVID-19 vírus felelős döntés elé állított bennünket is. Legyen, vagy ne legyen karitatív tábor? Döntöttünk. Legyen! A cél, hogy örömet szerezzünk, segítsünk, s egészségesek maradjunk, megvalósult.

  1. 07. 31. és 2020. 08. 05. között immár 3. éve sikerült alapítványunk finanszírozásában, a résztvevők számára teljesen költségmentesen táboroztatni a gyerekeket.

Természetesen szem előtt tartva minden egészségügyi intézkedést. A tábor területén fertőtlenítést végeztettünk, amely baktérium-, spóra- és gombamentessé tette környezetünket.  Extra fertőtlenítést és takarítást vezettünk be (pl. mosdók, kilincsek, közös használatú eszközök). Betegszobával rendelkezünk, amely biztosítja az elkülönítést bármilyen betegség esetén. Minden résztvevő gondviselőjétől egészségügyi nyilatkozatot kértünk. A kültéri foglalkozásokat helyeztük előtérbe, amelyeknek szerencsére a jó idő is kedvezett. Minden nap nagyokat csobbanhattunk a Balatonban, óriás gumimatracokról ugráltunk a vízbe. Sportprogramokat, ügyességi játékokat szerveztünk, vitorláztunk, kézműveskedtünk. Még az ugrálóvár is helybejött! Este a tábortűz mellett üldögéltünk, énekeltünk, játszottunk. Megcsodáltuk a napfelkeltét, s gyönyörködtünk a naplementében. A Tata Consultancy Services  – immár hagyomány – ismét egy élményekben gazdag napot ajándékozott nekünk. Köszönjük szépen.

Hogy hogyan értékeljük a tábort? Azt talán mondják el a gyerekek:

 

K: Jó, élményekben gazdag tábor volt. Sok program volt. Az tetszett, hogy minden nap mentünk a strandra. Jó volt a nevelők közössége, kedvesek voltak. Nagyon sok barátot szereztem. Szeretnék menni következőleg is.

K: Mennék máskor is, mert nagyon jó volt. Az összes program tetszett. A hajókázás nagyon jó volt, meg a strandolás. Szép karkötőket fűztem gyöngyből. Klassz volt, mikor ott voltak az angolok, mert tudtam velük beszélni. Sok barátot szereztem.

A: Jó volt, hogy minden nap strandra mentünk. Nagyon tetszett a flamingó és a sétahajó. Jók voltak a programok, jó volt a közösség. Finom volt a kaja.

G: Nagyon tetszett a tábor, mennék máskor is. Jók voltak a programok, szerintem a TATA program volt a legjobb. A táborvezetők és a közösség is jó volt, nehéz volt tőlük elválni. Sok barátot szereztem.

E: Jó volt a tábor, a társaság, jók voltak a programok. Készítettem karkötőt magamnak és a testvéremnek is csináltam. Érdekes volt a TATA program. Mennék legközelebb. Találkoztam régi ismerősökkel, akikkel még otthon osztálytársak voltunk, de új barátokat is szereztem. Tartom is velük a kapcsolatot.

D: Alapvetően jó volt. Jó volt a közösség. Az nagyon jó volt, hogy sokszor lementünk a Balatonhoz. De legjobban a hajókázás tetszett.

Cs: Nagyon jók voltak a programok. Főleg az íjászat. Nagyon jó volt a tábortűz mellett beszélgetni. Meg arról is, hogy milyennek gondolom a jövőmet, milyen pályát szeretnék választani. Jó volt, hogy minden nap tudtunk fürödni. Nagyon szép volt a naplemente és a napfelkelte is.

V: Nagyon jó tábor volt. Élveztem a labdajátékokat és főleg az íjászatot. Nekem nagyon tetszett a tábortűz és a tűz melletti beszélgetés. Minden nap tudtunk fürödni. Ez nagyon jó volt. Örülök, hogy láthattam a napfelkeltét és a naplementét is.  Sokat nevettünk. Ízlett a kaja. Szép a tábor is. Találkoztam a régi osztálytársammal és új barátokat is szereztem. Tartom velük a kapcsolatot azóta is.

A: Nagyon klassz tábor volt. Nagyon szép hely, rendezett a környezet. Jó hangulatú volt a tábortűz. Jó, hogy minden nap lehetett fürödni. Minden program tetszett, mindet élveztem, de az íjászatot és a hajókázást emelném ki. Sok barátot szereztem, remélem újra találkozhatok velük a táborban.

A: Az tetszett a legjobban, hogy sokat fürödhettünk a Balatonban. A kézműves foglalkozásokon klassz dolgokat készítettem. Sok barátot szereztem, a felnőttek is kedvesek voltak. Valójában minden jó volt, a tábor minden percét élveztem.

V: Nekem a TATA program tetszett a legjobban, az íjászat most is érdekes volt. Nagyon jó volt a csapatépítő játék, amikor egymásról jó tulajdonságokat kellett mondani. Én már többször voltam Zamárdiban, nagyon jó a tábor, szép a hely. Remélem még eljutok máskor is.

F: Nekem minden tetszett a táborban. Már máskor is voltam és remélem elmehetek még. Mindig megismerkedek új gyerekekkel. Én nagyon szeretek a Balatonban fürödni és most minden nap tudtunk. A táborban a felnőttek is nagyon kedvesek voltak.

D: Az volt a legjobb, hogy minden nap mentünk fürödni a Balatonban. Jó volt minden játék. Én majd el szeretnék menni máskor is, csak tartson a tábor hosszabb ideig.

  1. Nekem az volt a jó, hogy sokat tudtunk fürödni. Klassz volt a matrac, a flamingó és onnan ugrálni a vízbe. Kipróbálhattam az íjászatot. Az is jó volt, amikor jöttek a külföldiek, mert érdekesek voltak a játékaik. Barátokat is szereztem. Szeretnék elmenni máskor is.

R: Én már máskor is voltam Zamárdiban. Örültem, hogy találkozhattam régi barátokkal. De újakkal is megismerkedtem, Azóta is tartom velük a kapcsolatot. Most is jó volt a TATA program. A felnőttek kedvesek voltak, mindig úgy csinálták, hogy mi jól érezzük magunkat.

Peti: Másodízben veszek részt a Pest megyei gyerektáborban, Zamárdiban, Parrag Klári néni vezetésével.

A tábor nagyon jó helyen fekszik: a Balaton partjától kb. 4-5 percnyi sétára volt a szállásunk, pár perc sétára kis élelmiszerbolt.

A táborban használhatóak voltak szabadtéri játékok. Többen inkább fociztak, és pingpongoztak, én inkább sakkoztam és sokat fürödtem.

40-en voltunk gyerekek, különféle településekről érkeztünk.

Kétfogásos ebédet kaptunk, uzsonnára dinnyét is osztottak nekünk.

Volt egy fiatal segítői csapat, akik ügyességi játékokat tanítottak nekünk, mellette az íjászat mesterségébe is kicsit bevezettek minket, én is kipróbáltam, nagyon érdekes volt!!! (Tata Consultancy Services).

A Balaton vize nagyon kellemes volt, sokat fürödtem. Szerintem maximális figyelmet kaptunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és biztonságos közegben legyünk.

Nagy élmény volt kipróbálni a felfújható hatalmas matracokat, amikkel a vízben játszhattunk: többek között egy óriási, felfújható flamingó, amiben kb. 8-9 gyerek is elfért.

Volt még olyan, felfújható nagy dinnye, aminek a tetejéről beleugrottunk a vízbe….nagyon klassz volt!

Az első pár napban nagy forróság volt, aztán kissé lehűlt a levegő, de hála a gondos szervezésnek, ezekben a hűvösebb napokban is volt bőven lehetőségünk játszani a táborban a fentebb említett szabadtéri játékokkal, és a segítőinkkel, akik az ügyességi játékokat szervezték számunkra.

Hálásan köszönjük Klári néninek és a tábor szervezőinek ezt a lehetőséget, igazán kellemesen éreztük magunkat és maradandó élményeket nyújtott ez a tábor!!

Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül!
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.