Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”

Zamárdi tábortűz - Valami régi, valami új
Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új
2019.02.12.
Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül 2020
Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül!
2021.02.08.
Zamárdi tábortűz - Valami régi, valami új
Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új
2019.02.12.
Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül 2020
Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül!
2021.02.08.

Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”

Zamárdi tábor 2019. PMGYIA

Ha végre itt a nyár, akkor irány Zamárdi, a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány gyermektábora! Balaton, napsütés, sok-sok játék, új barátok, sok élmény és felejthetetlen emlékek.
Immár második éve nyílt lehetőségünk arra, hogy gyermekotthonban, nevelőszülőknél, vagy szerény anyagi körülmények között élő fiatalokat térítésmentesen üdültessünk táboraink egyikében, Zamárdiban. A táboroztatás teljes költségét alapítványunk finanszírozta.

E nyáron két turnust is szerveztünk, életkor szerint. 2019.07.júl.31. és 2019.08.05-aug.5-ig. között 36 gyermek – 8-12 éves – nyaralhatott nálunk. Az idősebbek, 13-17 évesek – 37 fő – 2019.08.09-2019.08.15. között élvezhették a nyár örömeit. Sokan közülük először látták a magyar tengert, s ez hatalmas élmény és öröm volt számukra.

Első este a varázslatos tábortűz mellett ismerkedtünk, énekeltünk, játszottunk, mályvacukrot sütögettünk. A jó időnek köszönhetően szinte minden nap csobbantunk a Balatonban, s alkonyatkor fürdőzés közben vártuk a naplementét. A zamárdi séta alkalmával megismerték a gyerekek a „Szamárkő” legendáját, s a kilátóból megcsodálhattuk a gyönyörű tájat. A kisebbek kalózhajón „kalózkodhattak”, a nagyobbak esti zenés hajókiránduláson vettek részt. A vízi ugrálóvár egészen különleges élmény volt. Gyöngyöt, karkötőt, nyakláncot fűztünk. A sorversenyeken ügyességi és gyorsasági feladatokat teljesítettek a gyerekek, s természetesen lelkes szurkolókból sem volt hiány. A „Ki-Mmit-Tud”-on mindenki megmutathatta, ki, mit tud, s a közönség nagy tapssal jutalmazta a produkciókat. A mozizás és a frissen készült, ropogós popckorn, valamint egy jó hangulatú disco, sőt a fagyizás sem maradhatott ki az események sorából.

A Tata Consultancy Services 20 önkéntese 8 országból érkezett hozzánk, – amely egyébként már hagyománnyá vált- , s mindkét turnusban egy élménydús, programgazdag napot ajándékozott felnőttnek, gyereknek egyaránt. Hálás köszönet ezért nekik.

Hálás köszönet még a 12 felnőttnek, akik a programokat szervezték és lebonyolították, s segítő gondoskodásukkal, szeretetükkel vették körül a gyerekeket.

 

S íme, ahogyan mindezt a gyerekek gondolják:

„Zamárdi
Nagyon jó volt megismerkedni a táborban új barátokkal. Második nap nagyon jó volt a foci. Igaz, nem az én csapatom nyert, de élmény volt a barátokkal focizni. A vízipark mindenki tetszését elnyerte. A disco hajó volt számomra a legjobb. A búcsú nagyon nehéz volt mindenki számára. A barátok, az élmények szerintem mindenkiben megmaradtak. A testvéreim és az én véleményem szerint is ez volt életünkben a legjobb tábor, amit valaha el lehet képzelni. Ez a tábor olyan volt, mint egy gyönyörű álom. Nagyon örülök, hogy sok befogadó gyerek volt. Nagyon jó volt a társaság. Sok élményben volt részünk. Jó volt, hogy a nagyobbak figyeltek a kisebbekre, nemcsak magukra.
Köszönjük a lehetőséget. Ha lehet, jövőre biztos megyünk. Szerintem ezen gondolkodni sem kell. Ha ti is eljöttök, nem bánjátok meg.”

(Palásti Krisztina)

„Zamárdi
Voltunk minden nap a Balatonon. Voltunk vízi várban. Volt szobaszemle, s mindig igyekeztünk, hogy rend legyen. Volt disco hajó és egész este buliztunk. Volt vetélkedő. JÓ VOLT!”

(Palásti Dzsenifer)

„Balatoni tábor
Ez a tábor volt a legjobb. Jöttek a TATA önkéntesei. Nagyon jó volt a program. Megtanultunk csapatban és egyedül harcolni. Festettünk, rajzoltunk, fényképezkedtünk, és lehetett nyíllal lőni. Disco hajón is voltunk és hajnali 1 órakor értünk vissza.”

(Palásti Ggyörgy)

„Amikor elindultunk a táborba, már nagyon izgatott voltam. Siófokon leszálltunk a vonatról, fagyiztunk, jégkásáztunk, majd kalózhajóra szálltunk. A táborban ebéddel vártak bennünket. Aztán fürödni mentünk. A második nap ismertem fel Milánt, a legjobb csoportvezetőt. Nagyon megörültem.
Eszembe jutottak azok az emlékek, amiket a tavalyi táborozáskor szereztünk.
A harmadik napon vízi ugrálóvárba mentünk. A táborban ott volt az unokatesóm, Szinti is. Együtt voltunk mindenhol, ahová mentünk.
És még mindig imádom a zamárdi tábort.”

(Szabó Barbara)

„Nagyon jó volt idén a tábor. Az első napon még csak ismerkedtünk, de utána nagyon sokat fociztunk és sok minden mást csináltunk. Majdnem minden nap fürödtünk a Balatonban, s a balatoni fürdésben az volt a legjobb, hogy a táborvezetővel azt játszottuk, hogy a labdát meg kell szerezni a lányoktól, s megtartani. Jöttek hozzánk angol barátok, s „viking napot” tartottunk. Sok program volt. Pl. „Egy perc és nyersz!”, sorverseny. Túrázás közben megnéztük a „szamárkövet”, s felmentünk a kilátóba is. A legjobb napom volt, amikor szülinapomon felköszöntöttek a tábortűznél.
Jövőre én is szeretnék táborvezető lenni.”

(Szabó András)

„Nagyon jól éreztem magam a táborban. Jó volt a társaság is. Legközelebb is szeretnék menni.”

(Sebestyén Vivien)

Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.