Zamárdi tábortűz - Valami régi, valami új
Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új
2019-02-12
Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül 2020
Nem múlhat el nyár Zamárdi nélkül!
2021-02-08

Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”

Zamárdi tábor 2019. PMGYIA

Ha végre itt a nyár, akkor irány Zamárdi, a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány gyermektábora! Balaton, napsütés, sok-sok játék, új barátok, sok élmény és felejthetetlen emlékek.
Immár második éve nyílt lehetőségünk arra, hogy gyermekotthonban, nevelőszülőknél, vagy szerény anyagi körülmények között élő fiatalokat térítésmentesen üdültessünk táboraink egyikében, Zamárdiban. A táboroztatás teljes költségét alapítványunk finanszírozta.

E nyáron két turnust is szerveztünk, életkor szerint. 2019.07.júl.31. és 2019.08.05-aug.5-ig. között 36 gyermek – 8-12 éves – nyaralhatott nálunk. Az idősebbek, 13-17 évesek – 37 fő – 2019.08.09-2019.08.15. között élvezhették a nyár örömeit. Sokan közülük először látták a magyar tengert, s ez hatalmas élmény és öröm volt számukra.

Első este a varázslatos tábortűz mellett ismerkedtünk, énekeltünk, játszottunk, mályvacukrot sütögettünk. A jó időnek köszönhetően szinte minden nap csobbantunk a Balatonban, s alkonyatkor fürdőzés közben vártuk a naplementét. A zamárdi séta alkalmával megismerték a gyerekek a „Szamárkő” legendáját, s a kilátóból megcsodálhattuk a gyönyörű tájat. A kisebbek kalózhajón „kalózkodhattak”, a nagyobbak esti zenés hajókiránduláson vettek részt. A vízi ugrálóvár egészen különleges élmény volt. Gyöngyöt, karkötőt, nyakláncot fűztünk. A sorversenyeken ügyességi és gyorsasági feladatokat teljesítettek a gyerekek, s természetesen lelkes szurkolókból sem volt hiány. A „Ki-Mmit-Tud”-on mindenki megmutathatta, ki, mit tud, s a közönség nagy tapssal jutalmazta a produkciókat. A mozizás és a frissen készült, ropogós popckorn, valamint egy jó hangulatú disco, sőt a fagyizás sem maradhatott ki az események sorából.

A Tata Consultancy Services 20 önkéntese 8 országból érkezett hozzánk, – amely egyébként már hagyománnyá vált- , s mindkét turnusban egy élménydús, programgazdag napot ajándékozott felnőttnek, gyereknek egyaránt. Hálás köszönet ezért nekik.

Hálás köszönet még a 12 felnőttnek, akik a programokat szervezték és lebonyolították, s segítő gondoskodásukkal, szeretetükkel vették körül a gyerekeket.

 

S íme, ahogyan mindezt a gyerekek gondolják:

„Zamárdi
Nagyon jó volt megismerkedni a táborban új barátokkal. Második nap nagyon jó volt a foci. Igaz, nem az én csapatom nyert, de élmény volt a barátokkal focizni. A vízipark mindenki tetszését elnyerte. A disco hajó volt számomra a legjobb. A búcsú nagyon nehéz volt mindenki számára. A barátok, az élmények szerintem mindenkiben megmaradtak. A testvéreim és az én véleményem szerint is ez volt életünkben a legjobb tábor, amit valaha el lehet képzelni. Ez a tábor olyan volt, mint egy gyönyörű álom. Nagyon örülök, hogy sok befogadó gyerek volt. Nagyon jó volt a társaság. Sok élményben volt részünk. Jó volt, hogy a nagyobbak figyeltek a kisebbekre, nemcsak magukra.
Köszönjük a lehetőséget. Ha lehet, jövőre biztos megyünk. Szerintem ezen gondolkodni sem kell. Ha ti is eljöttök, nem bánjátok meg.”

(Palásti Krisztina)

„Zamárdi
Voltunk minden nap a Balatonon. Voltunk vízi várban. Volt szobaszemle, s mindig igyekeztünk, hogy rend legyen. Volt disco hajó és egész este buliztunk. Volt vetélkedő. JÓ VOLT!”

(Palásti Dzsenifer)

„Balatoni tábor
Ez a tábor volt a legjobb. Jöttek a TATA önkéntesei. Nagyon jó volt a program. Megtanultunk csapatban és egyedül harcolni. Festettünk, rajzoltunk, fényképezkedtünk, és lehetett nyíllal lőni. Disco hajón is voltunk és hajnali 1 órakor értünk vissza.”

(Palásti Ggyörgy)

„Amikor elindultunk a táborba, már nagyon izgatott voltam. Siófokon leszálltunk a vonatról, fagyiztunk, jégkásáztunk, majd kalózhajóra szálltunk. A táborban ebéddel vártak bennünket. Aztán fürödni mentünk. A második nap ismertem fel Milánt, a legjobb csoportvezetőt. Nagyon megörültem.
Eszembe jutottak azok az emlékek, amiket a tavalyi táborozáskor szereztünk.
A harmadik napon vízi ugrálóvárba mentünk. A táborban ott volt az unokatesóm, Szinti is. Együtt voltunk mindenhol, ahová mentünk.
És még mindig imádom a zamárdi tábort.”

(Szabó Barbara)

„Nagyon jó volt idén a tábor. Az első napon még csak ismerkedtünk, de utána nagyon sokat fociztunk és sok minden mást csináltunk. Majdnem minden nap fürödtünk a Balatonban, s a balatoni fürdésben az volt a legjobb, hogy a táborvezetővel azt játszottuk, hogy a labdát meg kell szerezni a lányoktól, s megtartani. Jöttek hozzánk angol barátok, s „viking napot” tartottunk. Sok program volt. Pl. „Egy perc és nyersz!”, sorverseny. Túrázás közben megnéztük a „szamárkövet”, s felmentünk a kilátóba is. A legjobb napom volt, amikor szülinapomon felköszöntöttek a tábortűznél.
Jövőre én is szeretnék táborvezető lenni.”

(Szabó András)

„Nagyon jól éreztem magam a táborban. Jó volt a társaság is. Legközelebb is szeretnék menni.”

(Sebestyén Vivien)