Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új

Zamárdi Balaton PMGYIA Last Minute akciós szállásfoglalás
Last Minute ajánlatok Zamárdiba!
2017.07.14.
Zamárdi tábor 2019. PMGYIA
Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”
2019.09.20.

Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új

Zamárdi tábortűz - Valami régi, valami új

Rengeteg élményt, és hatalmas fejlődést jelent egy régi-új csapat részesének lenni és kiszakadni a megszokott környezetből.
A fenti kijelentés mindent magában foglal, amit az idei évben megszervezett nyári táborról el lehet mondani. Az előző évekhez hasonlóan alapítványunk, a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány ismét nyári tábort szervezett lakásotthonban, nevelőszülői hálózatban, vagy hátrányos helyzetű családban élő fiatalok számára. Első alkalommal volt lehetőségünk arra, hogy a gyermekek számára teljesen ingyenesen biztosítsuk a nyaralást. Közülük sokan már részesei voltak ilyen kalandoknak, azonban több olyan jelentkező is akadt, akiknek ez újdonság volt.
A táborba vágyóknak lehetőségük nyílt egymást közelebbről megismerni, a már meglévő barátságokat szorosabbá kovácsolni, szociális készségeiket fejleszteni és természetesen új élményekkel gazdagodni

.
Az augusztus 8-12-ig tartó tábort hosszú szervezőmunka és előkészületek előzték meg, melynek eredményeként egy mindenki számára felejthetetlen, izgalmas és élményekkel teli 5 napot tudhatunk magunk mögött.

Az ingyenes táborunkat ebben az évben is Zamárdiban rendeztük meg. A 73 gyermek 6 felnőtt kísérővel vágott bele a nagy kalandba. Többen törzsvendégként érkeztek az ismerős faházakba. Az érdekes játékok, a szórakoztató vetélkedők, az izgalmas versengések most is derűssé varázsoltak minden percet.
Az időjárás nagyon jó volt, a tervezett programokat nem mosta el az eső, a sátorban alvókat pedig sikerült faházakba költöztetni, mikor megérkezett a zivatar.
Igazi tábori hangulatot teremtett az első este rakott tábortűz. Köré gyűlve, közösen próbáltunk énekelni ismert dalokat.
A mindennapi tevékenységet időkeretbe helyeztük, hogy minél több és gazdagabb élményhez juttassuk a táborozókat. A játékos foglalkozásokat csak az étkezések szakították meg rövid időre. A jóízű reggelik energiával töltötték fel a gyerekeket, majd meleg étel várta őket ebédre és vacsorára.
Túrát szerveztünk Zamárdiban, és már az első napon hajókiránduláson vettünk részt egy igazi kalózhajón, a verőfényes napsütés pedig a Balaton-partra csalogatott bennünket. Minden nap strandoltunk, a többség a vízben hűsölt, a homokos röplabda pályán vagy a hullámok között ugrándozott.
Szabadidőben az ügyes kezű táborozók apró ajándéktárgyakat, karkötőket készítettek, gyöngyöt fűztek.
A sötétedéssel sosem ért véget a nap. Volt diszkó, kicsik és nagyok együtt ropták a táncot a remek ritmusra. Persze a jó hangulat a takarodó után is megmaradt, a faházakból kiszűrődő vidám kacajok sejtették, hogy a bulinak még koránt sincs vége.
A Tata Consultancy Services cég dolgozói minden évben ellátogatnak táborunkba. Játékaik már hagyománynak számítanak, a gyerekek most is kíváncsian várták azokat, és a nyelvi akadályokat is leküzdötték.

Gyorsan teltek a napok, a programok alatt röpült az idő. Eljött a búcsú ideje, mindenki sajnálta, hogy véget ért a nyaralás. A kellemesen eltöltött vakáció igazi közösséget teremtett, a tartalmas szórakozás mellett remek kikapcsolódást nyújtott valamennyiünknek.

Részesévé váltunk egy vidám csapatnak, melybe elhatározásunk szerint jövőre is benevezünk. Reméljük, sikerrel! Parrag Klára, Bencsik Edit, Olenyik Karolina, a táborozó gyermekek és fiatalok.

Gyerekek írták:

„Nekem nagyon tetszett a tábor, a programok jók voltak, az étel is nagyon finom volt, a csoportvezetők is rendesek voltak. A. Gábor”

„Nagyon tetszett az egész tábor. Nagyon szórakoztató és kreatív volt. Élveztem minden egyes percét. A kedvencem az volt, amikor voltak olyan feladatok, mint pl: fel kellett venni a hátamra egy embert neki pedig egy pohár vizet kellett tartania úgy, hogy nem lötykölhette ki. S. Andrea”

„Tök jók voltak a programok, meg jó volt, amikor elmentünk túrázni ezt el is felejtettem bele írni Jó volt a csoportvezetők kedvessége és figyelmessége, meg az elején a tábortűz körüli összeülés. Nagyon örülök, hogy megismertelek benneteket és remélem, hogy jövőre mehetek önkéntesnek. Nagyon örülnék neki M. Annamária”

„Nekem nagyon tetszett. Jó fejek voltatok, meg minden nagyon jó volt a hangulat Hát a legjobb program a Balatonozás meg a séta. F. Gábor”

„Imádtam a tábort a közös fürdést, a sok havert, a Gyuri elől bujkálást, ‘ meg a sok focit. P Krisztián”

„Nagyon tetszettek a vetélkedők, megismerni a külföldi vendégeket. Tetszett a séta a kilátóhoz. Leginkább azért éreztem jól magam, mert kedvesek, közvetlenek és segítőkészek voltak a táboroztatók, az önkéntesek. Lényegében végig jól éreztem magam. Bármikor szívesen mennék, mind táborozónak mind önkéntesnek. M. Petra”

„Nekem lényegében az egész tábor tetszett, mert örültem, hogy a többiekkel vagy ellenük „küzdhettem” a versenyeken. Összeformálja az embereket, és ezáltal kellemes volt a légkör is. A túrázás az egyik kedvenc tevékenységem szóval ez is egy jó pont volt. A balatoni fürdőzések csapatostul egy élmény. (Ha akarnék, sem tudnék rosszat írni.) S. Attila”

„A húgommal együtt a tanácsadónk által kaptuk a lehetőséget, hogy 2018 nyarán részt vehettünk a Balatoni táborban. Nagyon tetszett, hogy bár sok tartalmas program volt, mégis maradt idő arra is, hogy délutánonként mi döntöttük el mivel szeretnénk eltölteni az időnket. Sportolhattunk, beszélgethettünk és ismerkedhettünk a táborban lévő többi gyerekkel és felnőttel. Külön figyelemre méltó volt, hogy a programok minden korosztálynak alkalmasak voltak, így soha senki nem tudott unatkozni. A tábortüzes esték voltak a kedvenceim, mert egyszerűek és hangulatos voltak, ahogyan a különböző emberek, akik csak nemrégen ismerték meg egymást egyként énekeltek dalokat a tűz körül. Én még mindig tartom a kapcsolatot olyan emberekkel, akiket a táborban ismertem meg és nagyon jó barátaim lettek. Úgy gondolom, erről kell szólnia a nyári táboroknak, új emberekkel ismerkedni, barátságokat kötni és mindezek mellett jól érezni magunkat. Összességében nagyon tetszett a tábor. Örülök, hogy van ilyen lehetőség a nevelőszülőknél és gyermekotthonban nevelkedő gyermekek számára, akiknek lehet, hogy egyébként nem lenne lehetőségük a nyári szünet alatt ilyen helyekre eljutni. D. Enikő”

Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.