Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új

Zamárdi Balaton PMGYIA Last Minute akciós szállásfoglalás
Last Minute ajánlatok Zamárdiba!
2017.07.14.
Zamárdi tábor 2019. PMGYIA
Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”
2019.09.20.
Zamárdi Balaton PMGYIA Last Minute akciós szállásfoglalás
Last Minute ajánlatok Zamárdiba!
2017.07.14.
Zamárdi tábor 2019. PMGYIA
Zamárdi tábor 2019, „Te csodás!”
2019.09.20.

Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új

Zamárdi tábortűz - Valami régi, valami új

Rengeteg élményt, és hatalmas fejlődést jelent egy régi-új csapat részesének lenni és kiszakadni a megszokott környezetből.
A fenti kijelentés mindent magában foglal, amit az idei évben megszervezett nyári táborról el lehet mondani. Az előző évekhez hasonlóan alapítványunk, a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány ismét nyári tábort szervezett lakásotthonban, nevelőszülői hálózatban, vagy hátrányos helyzetű családban élő fiatalok számára. Első alkalommal volt lehetőségünk arra, hogy a gyermekek számára teljesen ingyenesen biztosítsuk a nyaralást. Közülük sokan már részesei voltak ilyen kalandoknak, azonban több olyan jelentkező is akadt, akiknek ez újdonság volt.
A táborba vágyóknak lehetőségük nyílt egymást közelebbről megismerni, a már meglévő barátságokat szorosabbá kovácsolni, szociális készségeiket fejleszteni és természetesen új élményekkel gazdagodni

.
Az augusztus 8-12-ig tartó tábort hosszú szervezőmunka és előkészületek előzték meg, melynek eredményeként egy mindenki számára felejthetetlen, izgalmas és élményekkel teli 5 napot tudhatunk magunk mögött.

Az ingyenes táborunkat ebben az évben is Zamárdiban rendeztük meg. A 73 gyermek 6 felnőtt kísérővel vágott bele a nagy kalandba. Többen törzsvendégként érkeztek az ismerős faházakba. Az érdekes játékok, a szórakoztató vetélkedők, az izgalmas versengések most is derűssé varázsoltak minden percet.
Az időjárás nagyon jó volt, a tervezett programokat nem mosta el az eső, a sátorban alvókat pedig sikerült faházakba költöztetni, mikor megérkezett a zivatar.
Igazi tábori hangulatot teremtett az első este rakott tábortűz. Köré gyűlve, közösen próbáltunk énekelni ismert dalokat.
A mindennapi tevékenységet időkeretbe helyeztük, hogy minél több és gazdagabb élményhez juttassuk a táborozókat. A játékos foglalkozásokat csak az étkezések szakították meg rövid időre. A jóízű reggelik energiával töltötték fel a gyerekeket, majd meleg étel várta őket ebédre és vacsorára.
Túrát szerveztünk Zamárdiban, és már az első napon hajókiránduláson vettünk részt egy igazi kalózhajón, a verőfényes napsütés pedig a Balaton-partra csalogatott bennünket. Minden nap strandoltunk, a többség a vízben hűsölt, a homokos röplabda pályán vagy a hullámok között ugrándozott.
Szabadidőben az ügyes kezű táborozók apró ajándéktárgyakat, karkötőket készítettek, gyöngyöt fűztek.
A sötétedéssel sosem ért véget a nap. Volt diszkó, kicsik és nagyok együtt ropták a táncot a remek ritmusra. Persze a jó hangulat a takarodó után is megmaradt, a faházakból kiszűrődő vidám kacajok sejtették, hogy a bulinak még koránt sincs vége.
A Tata Consultancy Services cég dolgozói minden évben ellátogatnak táborunkba. Játékaik már hagyománynak számítanak, a gyerekek most is kíváncsian várták azokat, és a nyelvi akadályokat is leküzdötték.

Gyorsan teltek a napok, a programok alatt röpült az idő. Eljött a búcsú ideje, mindenki sajnálta, hogy véget ért a nyaralás. A kellemesen eltöltött vakáció igazi közösséget teremtett, a tartalmas szórakozás mellett remek kikapcsolódást nyújtott valamennyiünknek.

Részesévé váltunk egy vidám csapatnak, melybe elhatározásunk szerint jövőre is benevezünk. Reméljük, sikerrel! Parrag Klára, Bencsik Edit, Olenyik Karolina, a táborozó gyermekek és fiatalok.

Gyerekek írták:

„Nekem nagyon tetszett a tábor, a programok jók voltak, az étel is nagyon finom volt, a csoportvezetők is rendesek voltak. A. Gábor”

„Nagyon tetszett az egész tábor. Nagyon szórakoztató és kreatív volt. Élveztem minden egyes percét. A kedvencem az volt, amikor voltak olyan feladatok, mint pl: fel kellett venni a hátamra egy embert neki pedig egy pohár vizet kellett tartania úgy, hogy nem lötykölhette ki. S. Andrea”

„Tök jók voltak a programok, meg jó volt, amikor elmentünk túrázni ezt el is felejtettem bele írni Jó volt a csoportvezetők kedvessége és figyelmessége, meg az elején a tábortűz körüli összeülés. Nagyon örülök, hogy megismertelek benneteket és remélem, hogy jövőre mehetek önkéntesnek. Nagyon örülnék neki M. Annamária”

„Nekem nagyon tetszett. Jó fejek voltatok, meg minden nagyon jó volt a hangulat Hát a legjobb program a Balatonozás meg a séta. F. Gábor”

„Imádtam a tábort a közös fürdést, a sok havert, a Gyuri elől bujkálást, ‘ meg a sok focit. P Krisztián”

„Nagyon tetszettek a vetélkedők, megismerni a külföldi vendégeket. Tetszett a séta a kilátóhoz. Leginkább azért éreztem jól magam, mert kedvesek, közvetlenek és segítőkészek voltak a táboroztatók, az önkéntesek. Lényegében végig jól éreztem magam. Bármikor szívesen mennék, mind táborozónak mind önkéntesnek. M. Petra”

„Nekem lényegében az egész tábor tetszett, mert örültem, hogy a többiekkel vagy ellenük „küzdhettem” a versenyeken. Összeformálja az embereket, és ezáltal kellemes volt a légkör is. A túrázás az egyik kedvenc tevékenységem szóval ez is egy jó pont volt. A balatoni fürdőzések csapatostul egy élmény. (Ha akarnék, sem tudnék rosszat írni.) S. Attila”

„A húgommal együtt a tanácsadónk által kaptuk a lehetőséget, hogy 2018 nyarán részt vehettünk a Balatoni táborban. Nagyon tetszett, hogy bár sok tartalmas program volt, mégis maradt idő arra is, hogy délutánonként mi döntöttük el mivel szeretnénk eltölteni az időnket. Sportolhattunk, beszélgethettünk és ismerkedhettünk a táborban lévő többi gyerekkel és felnőttel. Külön figyelemre méltó volt, hogy a programok minden korosztálynak alkalmasak voltak, így soha senki nem tudott unatkozni. A tábortüzes esték voltak a kedvenceim, mert egyszerűek és hangulatos voltak, ahogyan a különböző emberek, akik csak nemrégen ismerték meg egymást egyként énekeltek dalokat a tűz körül. Én még mindig tartom a kapcsolatot olyan emberekkel, akiket a táborban ismertem meg és nagyon jó barátaim lettek. Úgy gondolom, erről kell szólnia a nyári táboroknak, új emberekkel ismerkedni, barátságokat kötni és mindezek mellett jól érezni magunkat. Összességében nagyon tetszett a tábor. Örülök, hogy van ilyen lehetőség a nevelőszülőknél és gyermekotthonban nevelkedő gyermekek számára, akiknek lehet, hogy egyébként nem lenne lehetőségük a nyári szünet alatt ilyen helyekre eljutni. D. Enikő”

Zamárdi tábor 2018 – Valami régi, valami új
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.