Egy valódi LÁJK: beszámoló a szociális-karitatív táborról Zamárdiban

zamardi-felujitas
Megújulás Zamárdiban
2015-03-13
kismaros-palyazat
Gyere hozzánk, táborozz a 25 éves PMGYIA táborhelyein és nyerj akár 250.000 forintot!
2015-03-13

Egy valódi LÁJK: beszámoló a szociális-karitatív táborról Zamárdiban

zamardi-szockar

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány 24 éve szervezi Pest megyei hátrányos helyzetű gyerekek részére a Szociális karitatív táborozást. Több mint 4500 gyermek táborozhatott díjmentesen Zamárdiban. A Pest megyei települési önkormányzatokkal összefogásban tesszük teljesen díjmentessé a táborozást a gyerekek számára.
2014-ben két turnusban, 33 Pest megyei településről összesen 166 gyermeket láthattunk vendégül. A programokról 22 önkéntes segítő gondoskodott, akik térítésmentes, elkötelezetten szeretetteljes munkájukkal járultak hozzá a gyerekek élménygazdag nyaraláshoz.
A szakmai programról AZ Európai Uniós csatlakozás 10. évfordulója kapcsán igazi fantáziaországokat alakíthattak ki a táborozó csoportok. Egy-egy faház lakói saját zászlót, himnuszt, csapatnevet találhattak ki. Az önismeret fejlesztését és csapatépítést is célzó programelemek folyamatos keretet adtak a közösségi játékoknak, így a tulajdonságfa elkészítésétől a közös szabályok megalkotásáig számos játékos feladat biztosította a szórakozva tanulás lehetőségét. A táborozók kitalálhattak egy-egy reklámterméket, ami a táborozók boldog felnőttkorát biztosíthatja. Ezt a reklámterméket tévéshopban be is mutathatták, a zsűri pedig eldöntethette, melyik csapat termékét vásárolná meg szívesen. A számháború, esti közösségi játékok, vetélkedők, akadályversenyek sűrű, tartalmas programot biztosítottak a résztvevőknek, akik szusszanásnyi időt sem kaptak, hogy a programok után megpihenjenek és egy újabbra felkészüljenek.
A Siófoki rendőrség bűnmegelőzési programmal, a Tata Consultancy Servises egész napos foci VB játékkal, Varró Gyula, a Coca-Cola testébresztő program fővédnöke fantasztikus aerobik órával tette felejthetetlenné az üdülést.

Köszönjük, hogy megvalósulhatott a Szociális-karitatív táborozás!
Találkozzunk 2015-ben is!